El projecte Cuentacientíficas va néixer l’any 2017 de la mà de la metgessa especialista en Medicina del Treball, Águeda Giráldez Fernández i de la Iniciativa 11 de Febrero, amb l’objectiu de donar visibilitat al paper de la dona al món de la ciència entre els infants i donar a conèixer l’11F, el Dia internacional de la dona i la nena a la ciència.

El projecte es va crear arran de la publicació d’una versió del conte clàssic La princesa i el pèsol, de Hans Christian Andersen. Giráldez va capgirar el relat, i el va transformar en La científica i el pèsol, una història d’una científica molt curiosa que es dedica a investigar i inventar.

El 28 de març de 2020, coincidint amb el 125è aniversari del naixement d’Ángeles Ruiz Robles, la precursora del llibre electrònic, el projecte va iniciar una sèrie de vídeos amb manualitats infantils durant el període de confinament degut a la infecció per COVID-19.

D’aquesta manera, el projecte presenta científiques com Ada Lovelace, Lise Meitner o Valentina Tereshkova, a través de diverses manualitats com la construcció d’un taumàtrop, d’uns titelles o d’un sobre de papiroflèxia.

 


Per a saber-ne més:

12 maneras de contar científicas con Cuentacientíficas | Mujeres con ciència

Canal de Cuentacientíficas | Youtube

Águeda Giráldez, médica y cuentacientíficas | Social media en investigación