TecnoGirl és un projecte del Tecno Campus de Mataró que pretén divulgar i apropar la ciència i la tecnologia a les noies de 12 a 18 anys. Així, l’objectiu és fomentar les vocacions tecnològiques per posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en les professions d’aquest àmbit.

El projecte consta de diverses activitats per tal d’apropar la tecnologia a les noies, entre les quals destaquen l’exposició “Dones i Tecnologia” que es va poder veure a Mataró fins l’abril de 2019, i els tallers de tecnologia i ciència.

L’exposició “Dones i Tecnologia” posava en valor el paper de les dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia recollint els perfils de nou dones que van tenir un paper rellevant en aquest sector.

Els tallers de TecnoGirl estan dividits en tres àmbits. El primer, Xnergic, és un moviment creat en l’entorn universitari del Tecno Campus de Mataró que pretén despertar vocacions tecnològiques a través dels tallers d’animació 2D i 3D, de robòtica i de muntatge de videojocs. BiblioLab és un taller amb l’objectiu d’experimentar i fomentar el coneixement a través de l’art i la tecnologia. I, finalment, HackGirl és un esdeveniment creatiu i formatiu en el qual les participants han de donar resposta a un repte social plantejat per la seva comunitat d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia.

 


Per a saber-ne més

Web oficial del projecte