Roser Dulcet (1881, Vilanova i la Geltrú – 1968, Carcassona) va ser una obrera, militant i propagandista anarcosindicalista catalana. Va néixer a una família activista i va assistir a l’escola laica i llibertària del seu poble, Vilanova i la Geltrú, fins als 14 anys.

En deixar l’escola, va començar a treballar com a obrera a la fàbrica tèxtil del seu poble. Poc després d’iniciar la seva vida laboral, es va afiliar a la societat obrera Les Tres Classes de Vapor al ram del cotó. Amb 20 anys, Dulcet destacava en els ambients obrers i va començar a col·laborar amb el diari El Sindicalista de Vilanova i la Geltrú.

L’any 1913 va participar a Sabadell a la vaga promoguda pel sindicat La Constància i quan va finalitzar, es va veure obligada a exiliar-se a França. Uns anys més tard, va tornar a Barcelona per participar activament a la campanya de la CNT per la Vaga General de l’agost de 1917. Dulcet es va convertir en una de les cares femenines emblemàtiques dins la CNT.

Després de la derrota republicana a la Guerra Civil, va tornar a exiliar-se a França, on va seguir amb la seva militància anarquista fins a la seva mort, l’any 1968.

 


Per a saber-ne més:

Roser Dulcet | Real Academia de la historia

La sindicalista Roser Dulcet | Blog El barrinaire


Imatge de portada: Roser Dulcet. Font: Sobre la anarquía y otros temas WordPress