Núria Salán, doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la UPC, participa al programa Autèntics.cat d’El Punt Avui Televisió, per parlar de la visibilitat de la tecnologia feta per les dones.

Salán col·labora en la promoció dels estudis de tecnologia per a estudiants preuniversitaris i ha estat molt activa en activitats d’apropament de la ciència a la població femenina. Ha format part del grup Dona, ciència i tecnologia del Parlament de Catalunya i és presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia.

Al llarg de l’entrevista Salán reitera que cal donar més visibilitat a les fites assolides per les dones en la ciència i la tecnologia perquè així es generin models, ja que sovint queden camuflades per darrera de les fites aconseguides pels homes.

Comenta alguns casos particulars com el de Hedy Lamarr, inventora del WiFi i del GPS, de la qual només es coneix la seva faceta d’actiu, o Stephanie Kwolek, inventora de la fibra antibales. Dones importants en el camp de la ciència i la tecnologia que no tenen la visibilitat que mereixen.