Exposició “Trangressores – Transgresoras” al Memorial Democràtic. Font: Web oficial de l’exposició.

L’exposicióTransgressores – Transgresoras, organitzada pel Memorial Democràtic i pel Consolat General de l’Uruguai, fa un recorregut per la vida de 16 dones pioneres i transgressores en diferents àmbits durant el segle XX.

A través de fotos i retalls de biografies, es recupera l’aportació històrica de dones que van deixar empremta i van lluitar per una societat amb més igualtat de gènere.

De les 16 dones que formen part de la mostra, 8 van viure a l’Estat Espanyol i les altres 8 a l’Uruguai. De l’Estat Espanyol trobem dones com Carme Karr i Alfonsetti, Francesca Bonnemaison i Farriols, Aurora Bertrana i Salazar, Frederica Montseny Mañé, Rosa Maria Arquimbau, Natividad Yarza Planas, Clara Campoamor i Victoria Kent Siano. De la banda uruguaiana trobem Petrona Viera Garino, Paulina Luisi Janicki, Alba Roballo Verón, Enriqueta Compte i Riqué, Juñia Arévalo Suárez, María Eugenia Vaz Ferreira Ribeiro, María Collazo i Amalia Polleri Carrió.

A més, l’exposició inclou tres mapes del món que expliquen l’evolució del dret al sufragi femení des de 1893 fins a l’actualitat amb imatges dels anys vint i trenta de Catalunya i l’Uruguai.

L’exposició es podrà veure a la seu del Memorial Democràtic a Barcelona fins al gener de 2018. Després es traslladarà a l’Uruguai on estarà oberta des del 8 de març de 2019 al Palacio Santos de Montevideo.


Per a més informació:

Trangressores – Transgresoras | Memoria Gencat

L’exposició “Transgressores- Transgresoras” reivindica l’apoderament de la dona a banda i banda de l’Atlàntic | Govern.cat