Amparo Poch. Font: Institut Català de les Dones.

L’Institut Català de les Dones ha divulgat un vídeo-documental d’Amparo Poch per mostrar la trajectòria d’una metgessa que va dedicar la vida a millorar la salut i els drets humans de les dones treballadores i els infants. El documental, realitzat per Jordi Algué, tanca les actuacions que va impulsar el Govern l’any 2018 per commemorar els cinquanta anys de la mort d’Amparo Poch.

El documental té com a fil conductor la veu de persones expertes i compta amb imatges de nombrosos arxius i filmoteques. L’homenatge a Amparo Poch va més enllà del documental, ja que l’ICD (Institut Català de les Dones), l’òrgan del Govern per a les polítiques públiques en favor de la igualtat efectiva de dones i homes, ha coordinat actes de divulgació, una jornada commemorativa, una obra de teatre i una exposició itinerant sobre la metgessa.

Amparo Poch (15 d’octubre de 1902, Saragossa – 15 d’abril 1968, Tolosa de Llenguadoc) es va llicenciar en medicina l’any 1929 amb el premi extraordinari de llicenciatura en una promoció on només hi havia 2 dones enfront de 97 homes. Especialitzada en puericultura, es va centrar en l’educació sanitària de les dones i va obrir un consultori per a treballadores. A més, com a divulgadora, va impartir conferències sobre sexualitat i la defensa de la igualtat entre homes i dones i va fundar l’organització anarcosindicalista Mujeres Libres.


Per a saber-ne més:

L’ Institut Català de les Dones divulga un vídeo-documental que descobreix el llegat de la metgessa Amparo Poch | Institut Català de les dones

Amparo Poch y Gascón, el compromís d’una dona lliure | Institut Català de les Dones

Plafons de l’exposició “Amparo Poch y Gascón, el compromís d’una dona lliure” | Institut Català de les Dones