La regidoria Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa i Terrassa Universitària organitzen la 4a edició del congrés “Dones, Ciència i Tecnologia” (WSCITECH 2024). Enguany, la jornada tindrà lloc a l’Auditori del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) el dijous 21 de març, de 10:00 a 14:00 h. L’objectiu d’aquesta jornada és despertar vocacions científiques entre les noies, així com valorar les aportacions de dones que treballen en aquest sector. El fil conductor de l’edició d’enguany és la dona i la intel·ligència artificial (IA) i es tractarà des de tres àmbits diferents que estructuren el congrés: la comunicació, la ciència i la tecnologia, i la salut.

Dins de l’àmbit de “Dones i Comunicació”, s’englobaran temes com la invisibilitat del rol de dones en la història de la ciència i la tecnologia, així com les piràmides professionals i la masculinització existent dels rols de poder, entre d’altres.

Pel que fa a l’àmbit de “Dones, ciència i tecnologia”, es tractaran temes com la perspectiva de gènere i equitat en la recerca i en projectes científics i tecnològics amb l’ús de la IA. També es parlarà sobre el gènere de les IAs, així com d’experiències pioneres de la dona en projectes de recerca d’aquesta nova intel·ligència.

A “Dones i Salut” es pretén aprofundir en els efectes psicològics de la IA, la pèrdua de la privacitat o el control social. També s’analitzarà la introducció de la perspectiva interseccional de gènere als estudis en ciències de la salut i a la incorporació de la IA.

El Congrés Dones, Ciència i Tecnologia és gratuït i obert a tothom, amb inscripció prèvia a través del següent formulari.


Per a saber-ne més:

Jornada Dones 2024 | Ajuntament de Terrassa