Radioactive. Font: Amazon Prime Video

La plataforma digital Amazon Prime Video va estrenar el passat 4 de desembre la pel·lícula “Radioactive”, un relat de la vida de la científica Maria Sklodowska, coneguda com a Marie Curie, pionera en el camp de la radioactivitat.

La pel·lícula, dirigida per la directora Marjane Satrapi  i interpretada per l’actriu Rosamund Pike, és una adaptació de la novel·la gràfica: “Radioactive. Marie i Pierre Curie. Una història d’amor i efectes col·laterals”, de l’escriptora Lauren Redniss.

El film comença amb Curie a les portes de la mort, moment que Satrapi utilitza per combinar els records i evocacions de vivències de la científica, amb inserts d’aplicacions de la radioactivitat que s’han utilitzat al llarg del temps. Així, explica la història de Curie fent un paral·lelisme entre la seva vida i el seu personatge, i el seu descobriment: la radioactivitat.

Aquesta obra se suma a la més d’una trentena de pel·lícules i sèries de televisió que han abordat la biografia de l’única científica que va rebre dos Premis Nobel: el Premi Nobel de Física l’any 1903 i el Premi Nobel de Química l’any 1911.


 Per saber-ne més:

85 anys de la mort de Marie Curie | Dones: indústria, ciència i tecnologia

“Madame Curie”: un “biopic” radioactiu | El Periódico

Rosamund Pike: “El mundo ha vuelto a prestarle atención a la ciència” | La Vanguardia