Cartell Terra de Telers. Font: Filmaffinity

El passat 11 de desembre es va estrenar la pel·lícula “Terra de telers” dirigida pel cineasta i actor Joan Frank Charansonnet, amb la participació de TV3. El film fa una fotografia del segle XX recreant la vida a una colònia industrial en una trama que passeja per la història des de la República fins al tancament de les fàbriques als anys 80.

“Terra de telers” ens situa a la Colònia Vidal des d’on es retrata i s’homenatja el passat industrial de Catalunya a través de la mirada de la protagonista. Les històries personals i humanes es van desgranant en paral·lel a l’arribada de la industrialització a Catalunya, la Guerra Civil, la duresa de la postguerra i el nou auge industrial dels anys seixanta.

El film s’ha rodat al Berguedà, principalment a la Colònia Vidal, i en altres espais industrials de la comarca com Cal Prat, Viladomiu Nou i Cal Rosal, i mostra molts moments històrics importants com l’arribada de la turbina Francis per aprofitar l’aigua del riu per a la producció, la Guerra Civil i els temps de post-guerra o el propi tancament de la colònia a principis dels anys 80.

El llargmetratge, nominat a la millor pel·lícula en llengua catalana als Premis Gaudí 2021, està disponible als cinemes i a la plataforma digital Filmin.


Per saber-ne més:

Colònia Vidal | 150 elements del Patrimoni industrial de Catalunya

Veure “Terra de Telers” | Filmin.cat

Passi especial de “Terra de Telers” a Ocine Les Gavarres amb presència del director de la pel·lícula  | Tarragona Digital

Èxit de “Terra de telers”, de Joan Frank Charansonnet, el primer cap de setmana a Filmin.cat   | El 9 Nou

“Terra de telers” sèstrenarà en 25 sales i a Filmin l’11 de desembre  | Regió 7