g

El Museu del Ter i la companyia Corcia Teatre estrenen un nou espectacle per a les nits d’aquest estiu. Bates blaves és el títol de l’espectacle que enguany proposa a l’espectador reflexionar sobre la importància del paper protagonista de les dones en la nostra història industrial. Un paper sovint oblidat i menystingut i que el Museu del Ter vol posar en valor com a part significativa de la nostra memòria col·lectiva, però també per aportar elements de reflexió sobre el present i sobre els reptes encara pendents en la lluita per la igualtat de gènere.

A Bates blaves, la Lluïsa, la Teresona i la Maria afronten la vida de maneres diferents. Elles tres i els dos encarregats d’una fàbrica de filatura són les protagonistes dels diferents moments històrics que es representen en l’obra: la incorporació de les dones a les fàbriques a finals del segle XIX, el final de la Guerra Civil espanyola l’any 1939, l’arribada de nouvinguts de la resta de l’Estat a la dècada dels 60 i la crisi i el tancament de gran part de les fàbriques tèxtils a principis dels 90, que van deixar sense feina milers de dones.

Bates blaves es podrà veure al museu fins al 12 d’agost, cada divendres i dissabte a les 21h. Més informació i reserves: info@museudelter.cat.

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Joan Roura
Assistent de direcció: Anna Presegué
Repartiment: Jordi Arqués, Anna Busanya, Marta Parramón i Girvent, Anna Presegué i Joan Roura
Espai escènic: Pau Sànchez
Vestuari: Elisa Crehuet
Tècnic de llums i so: Cesc Pérez
Disseny il·lumnació: Sergi Miarons
Fotografia: Jesús Burzuri
Vídeo promocional: Xef Vila