El Museu del Ter acull l’exposició “Xinxes, puces i fabricantes” amb l’objectiu de reivindicar la memòria de les dones i nenes que van suposar un dels motors de la història industrial tèxtil del Ter durant el segle XIX. Dones que sostenien la indústria de la zona fent torns de nit i amb una segona jornada laboral mentre feien les tasques de la casa i cuidaven de la família.

El títol de la mostra representa alguns dels malnoms amb què es denominaven les dones que treballaven a les fàbriques tèxtils al llarg dels segles XIX i XX. L’exposició realitza una cronologia que repassa gairebé 200 anys d’història industrial, des de les primeres indústries tèxtils del Ter fins a finals del segle XX, a través de fotografies, documents, testimonis, audiovisuals i objectes representatius de l’època. Una part d’aquests objectes s’han seleccionat en un procés participatiu constituït per antigues treballadores del tèxtil. A més, la mostra es complementa amb un audiovisual a partir de testimonis sobre els camins d’anar a les fàbriques, una recerca que ha realitzat el museu els darrers anys.

Font: NacioDigital

Des de fa tres anys, el Museu del Ter presta especial atenció a la temàtica de la dona a la indústria. Ho fa a través de la seva exposició permanent, que incorpora la divulgació del paper de les dones, i diverses activitats com la visita teatralitzada “L’Assumpta”, l’espectacle “Bates blaves o l’activitat educativa “Una majoria invisible” adreçada a alumnes de secundària.

L’exposició es podrà visitar al Museu del Ter del 7 de març fins al 3 de juny de 2018, de dimarts a diumenges i festius de 10 a 14 hores. L’entrada és gratuïta.