Naomi Parker, la protagonista del cartell “We Can Do It” (Nosaltres podem fer-ho!), icona del feminisme, va morir el passat 20 de gener de 2018 a Longview, Washington (Estats Units). “We Can Do It!” es tracta d’un cartell estatunidenc creat l’any 1943 per J. Howard Miller per a l’empresa Westinghouse Electric com a inspiració per aixecar la moral a les treballadores durant la Segona Guerra Mundial.

Durant anys es va creure que la imatge corresponia a Geraldine Hoff, una treballadora d’una fàbrica de Michigan. No va ser fins l’any 2011 quan es va descobrir que l’autèntica protagonista del cartell era Naomi Parker.

El professor James J. Kimble, de la Universitat de Seton Hall, va investigar la fotografia fins trobar una còpia de la imatge original on apareixia Parker a la base aeronaval d’Albereda. En el peu de foto apareixia un petit text que confirmava que la protagonista de la imatge es tractava de Naomi Parker, una de les dones que treballava a la fàbrica d’acoblament de peces d’avions.

El cartell no va tenir una gran repercussió durant la Segona Guerra Mundial, ja que la imatge era per animar a les treballadores de la fàbrica Westinghouse. Als anys 80, però, es va redescobrir i es va publicar en tot tipus de formats convertint-se en una icona del feminisme. Es va utilitzar en nombroses campanyes a favor del feminisme i en algunes qüestions polítiques durant els anys 80. A més, va aparèixer a la portada de la revista Smithsonian l’any 1994 i es va utilitzar a la campanya electoral d’Estats Units l’any 2008.