Ruby Loftus Screwing a Breech Ring (1943) és una pintura de l’artista britànica Laura Knight. Representa una dona jove, Ruby Loftus, operant un torn industrial en el context de la indústria bèl·lica britànica durant la Segona Guerra Mundial. Va ser encarregada pel War Artists’ Advisory Committee – WAAC (Comitè Assessor d’Artistes de Guerra), i actualment forma part de la col·lecció d’art de l’Imperial War Museum.

"Ruby Loftus Screwing a Breech Ring", Laura Knight (1943)

“Ruby Loftus Screwing a Breech Ring”, Laura Knight (1943)

La pintura capta l’obrera realitzant una de les tasques més qualificades de la fàbrica, una tasca que normalment requeria vuit o nou anys d’aprenentatge. Loftus tenia 21 anys en el moment de ser pintada i no tenia experiència prèvia en el treball fabril. La seva extraordinària capacitat per operar el torn va despertar l’atenció del WAAC, que va encarregar la pintura a Laura Knight. L’artista tenia previst fer un retrat d’estudi, però finalment el Ministeri de Subministraments va demanar que l’obra es pintés a la Reial Fàbrica d’Artilleria de Newport.

Knight va aplicar en aquesta obra la seva fascinació per retratar artistes de circ i de dansa, tot posant l’accent la postura de Ruby Loftus: La presenta com una atleta, amb el cos recolzat sobre el torn com si toqués delicadament un instrument musical. D’altra banda, la maquinària industrial era un element completament nou en l’obra de Knight, però la precisió tècnica amb la qual la va representar va ser elogiada per la crítica: Knight, com Loftus, va destacar així per les seves habilitats en un entorn tradicionalment masculí.

La pintura i la seva autora van adquirir molta popularitat. L’impacte propagandístic del retrat va donar impuls a la contractació de dones a les fàbriques de municions i va esdevenir un símbol de la mà d’obra femenina i de l’esforç industrial vinculats a la guerra.

Títol: Ruby Loftus Screwing a Breech Ring
Any: 1943
Autora:Laura Knight
Mides: 863 mm x 1019 mm
Tècnica: Oli sobre tela
Localització: Imperial War Museum