El 16 de setembre la cadena Fibracat TV va començar a emetre el programa “L’enginy (in)visible”, presentat per Núria Salán, professora de l’Escola Superior d’Enginyeries industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC.
El programa, que s’emet setmanalment, té l’objectiu de reivindicar el paper de la dona en el desenvolupament científic i tecnològic de la societat al llarg de la història.
Segons explica Salán, la representació femenina en les enginyeries i carreres tècniques es troba actualment en el 30%, i una de les causes és la falta de referents i models a causa de la poca visibilitat que han tingut les dones a la tecnologia al llarg dels anys, així com la transmissió d’estereotips socials i culturals. Amb “L’enginy (in)visible” es vol revertir aquesta situació parlant de dones pioneres en la tecnologia, així com de dones que han liderat moviments o teories, però que no han obtingut reconeixement.
En la primera entrega, el programa va donar a conèixer la història de la científica asturiana Margarita Salas, impulsora de la investigació espanyola en el camp de la bioquímica i la biologia molecular, i la inventora austríaca Hedy Lamarr, qui va inventar el que ara coneixem com a Wi-Fi.
Per a saber-ne més:
La professora de la UPC-ESEIAAT Núria Salán presenta en Fibracat TV el programa “L’enginy (in)visible” | Universitat Politècnica de Catalunya
“Ensenyar que la tecnologia només serveix per fer coets i Fórmula 1 aparta les noies” | Torre del Palau (Nació Digital)
Recupera el primer capítol de “L’enginy (in)visible”, presentat per la professora de l’UPC Núria Salán | Torre del Palau (Nació Digital)