En l’actualitat hi ha cada cop més iniciatives que posen en valor les dones científiques i enginyeres pioneres en les seves disciplines. A continuació, es presenten tres col·leccions de llibres adreçats a infants i adolescents que presenten la trajectòria de dones destacades en els àmbits de la ciència i la tecnologia.

Petita&Gran

“Petita&Gran” és una col·lecció de contes escrits per Maria Isabel Sánchez Vegara i publicats per l’editorial Alba. Expliquen la biografia de diferents dones destacades en el món de la ciència, les arts, la música, la literatura, l’activisme, etc. Formen part d’aquesta col·lecció científiques i enginyeres com Marie Curie, Ada Lovelace, Hedy Lamarr, Rosalind Franklin o Diane Fossey. Són llibres recomanats per a infants a partir dels 6 anys i s’ofereixen en català i castellà.

Genios de la Ciencia
“Genios de la Ciencia” de l’editorial Vegueta Ediciones és una col·lecció que té l’objectiu d’experimentar la ciència d’una manera didàctica. Cada llibre de la col·lecció es dedica a la trajectòria d’un/a científic/a. S’hi presenten les biografies de dones destacades en la ciència i la tecnologia com Cecilia Payne, Hedy Lamarr, Agnódice, Rosalind Franklin o Lise Meitner. Els llibres de la col·lecció s’adrecen a infants d’entre 8 i 11 anys i estan publicats en castellà.

¡Eureka! Biografías de ciencia

La col·lecció “¡Eureka! Biografías de ciencia” de l’editorial Algar presenta als lectors més joves les biografies d’algunes de les grans figures que han marcat la història de la ciència a través de tires còmiques i requadres amb curiositats. Hi ha dues biografies dedicades a dones: Marie Curie y la radioactividad i Ada Lovelace y la informática. Són llibres recomanats per a nois i noies de 12 a 15 anys i estan publicats en castellà.

 


Per a saber-ne més:

Genios de la Ciencia

Pequeña & Grande