Margaret E. Knight

Margaret E. Knight. Font: American History for kids

Margaret Eloise Knight (Maine, 1838 – Massachusetts, 1914) va ser una inventora estatunidenca coneguda per idear la mecanització del procés de fabricació de les bosses de paper, fet que va permetre la creació de les bosses de paper de fons pla, més amples, resistents i amb major usabilitat.

Knight va néixer a Maine (EUA), i aviat es va traslladar a Manchester (EUA) amb la seva família, on va rebre una educació bàsica fins als deu anys. A aquesta edat va deixar els estudis per treballar a una fàbrica tèxtil, de la qual va ser empleada fins l’any 1858, quan va abandonar els telers per problemes de salut.

L’any 1867, es va mudar a Springfield, Massachusetts, per treballar a la fàbrica de paper Columbia Paper Bag Company. Knight va comprovar que les bosses que s’hi fabricaven eren poc estables i tenien un fons que es trencava molt fàcilment. A més, les parts de les bosses s’havien d’enganxar a mà, motiu pel qual la seva producció era força lenta. Knight va idear la manera de mecanitzar tot el procés de fabricació de les bosses, des del tall fins a l’enganxat. Així, les bosses tenien una major amplitud i usabilitat, i un fons pla i quadrangular que permetia que es mantinguessin dretes i suportar més càrrega o pes. Naixia, doncs, el tipus de bossa estàndard que utilitzen la majoria de comerços estatunidencs encara avui dia.

En poc temps, Knight va dissenyar els primers esquemes de la màquina, i l’any 1868, va construir el seu primer prototip fabricat amb fusta, que podia fabricar més de 1.000 bosses accionant tan sols una manovella. Amb l’èxit de prototip, Knight es va plantejar patentar el seu invent, però per poder sol·licitar la patent necessitava un prototip construït en acer. Mentre aconseguia que un taller de Boston construís el seu invent, Charles Annan, un dels mecànics del taller, es va apropiar del seu invent i en va demanar la patent. Knight va denunciar l’apropiació del seu invent amb dissenys, esquemes i testimonis que evidenciaven que ella era la inventora de la màquina. Finalment, el tribunal va dictar a favor de Knight i se li va atribuir la patent de la màquina de bosses de paper de fons pla.

L’any 1870, amb l’ajuda d’un inversor de Massachusetts, va establir l’empresa Eastern Paper Bag per tal de poder explotar el seu invent i fabricar les noves bosses de paper de manera massiva.

A més, Knight també va desenvolupar la seva activitat com a inventora en diversos sectors com el tèxtil, la cuina, el calçat o els motors. Al llarg de la seva vida va obtenir més de 20 patents i va fer aproximadament 90 invents.

Finalment, va morir l’any 1914 a Massachusetts. L’any 2006 va ser inclosa al National Inventors Hall of Fame, i actualment, la seva màquina original de fabricació de bosses es troba a la Smithsonian Institution de Washington D.C.

 


Per a saber-ne més

Margaret Ellen Knight | Mujeres con ciència

Margaret E. Knight | Mujeres ingeniosas