Facultat de Química i Física de la UB. Font: Wikimedia Commons

Des de l’11 de febrer, dos espais clau de la Facultat de Química de la UB porten nom de dona. L’aula 105 ha passat a anomenar-se aula Margarita Wirsing Bordas, i el laboratori polivalent ha passat a dir-se Montserrat Puig Cardona.

El març de 2019 la Universitat de Barcelona va iniciar una campanya per donar el nom de dones il·lustres a aules de les diverses facultats que la componen amb l’objectiu de visibilitzar-les. Amb els dos últims bateigs, ja en suma un total d’onze, i en aquests dos últims casos es tracta d’espais molt importants de la facultat. L’aula 105 és la més gran de l’edifici i és on se celebren els actes acadèmics més importants, i les instal·lacions del laboratori polivalent són tecnològicament molt avançades i versàtils.

Una comissió i un equip de cada facultat són els encarregats d’escollir els noms, i normalment solen ser  de “dones UB”; és a dir, dones que han tingut alguna relació amb la institució, o de persones de referència en la seva disciplina. En aquest cas, Margarita Wirsing Bordas va ser la primera dona llicenciada en Ciències a l’Estat Espanyol, i concretament per la Universitat de Barcelona l’any 1933. Pel que fa a Montserrat Puig Cardona, va ser Doctora en Química també per la UB i va destacar per la seva recerca i per la seva contribució a la integració de la dona en el món de la ciència.


Per saber-ne més:

Montserrat Puig i Margarita Wirsing donaran nom a dos espais emblemàtics de la Facultat de Química | Universitat de Barcelona

Les aules de la UB, amb nom de dona | Universitat de Barcelona