Teresa Giráldez

Teresa Giráldez. Font: Emeterio Suárez. Universidad de La Laguna

Teresa Giráldez (1973, Madrid) és una investigadora espanyola amb gran reconeixement al camp de la biofísica.

Nascuda a Madrid, Giráldez va estudiar Bioquímica a la Universitat d’Oviedo, on es va llicenciar l’any 1996, i on es va treure un doctorat de la mateixa especialitat. La curiositat per conèixer els mecanismes elèctrics que intervenen en el funcionament del cervell la va encaminar a ampliar la seva formació en diversos laboratoris internacionals. Així, va ser investigadora postdoctoral a la Universitat de Yale i a la Universitat de Washington.

El 2006, es va incorporar com a investigadora al Departament de Farmacologia de la Universitat de La Laguna, a Tenerife, fins al 2014, quan es va convertir en investigadora líder de grup i docent del Centre d’Investigacions Biomèdiques de la Universitat de La Laguna. Actualment, amb aquest grup d’investigació estudia la biofísica del canal de potassi BK i els nous mecanismes de regulació de l’excitabilitat neuronal.

Al llarg de la seva carrera s’ha format en biofísica, fisiologia i neurociència i compta amb una experiència de més de 15 anys en l’estudi de canals iònics. Així mateix, ha estat reconeguda en diverses ocasions per les seves contribucions. L’any 2009, va rebre el premi Margaret Oakley Dayhoff de la Societat de Biofísica, que s’atorga anualment a una dona per la seva prometedora carrera en el camp de la biofísica, i es va convertir en la primera investigadora que treballa a un laboratori fora dels Estats Units que ha estat reconeguda amb aquest guardó.

L’any 2011, va obtenir el premi IZASA-Beckman-Coulter de la Societat de Biofísica d’Espanya. Dos anys més tard, va ser reconeguda com a Dona Canaria de l’any per l’Orfeó de la Paz de Tenerife. També ha rebut el premi 8 de Març de l’Institut Universitari d’Estudis de la dona i el guardó Dona i Innovació.


Per a saber-ne més:

Teresa Giráldez: “La ciencia necessita selección, competitividad, exigencia y apostar por la calidad” | Mujeres con ciencia

Teresa Giráldez Fernández | Asociación de Mujeres Investigadoras & Tecnolólogas

Mujeres Inspiradoras: Teresa Giráldez | Hissia