image001El proper dia 8 de març, a les 8 del vespre, s’inaugurarà l’exposició “Una història de dones. De l’època medieval a la transició democràtica del segle XX”. L’acte tindrà lloc a la capella del Convent de Santa Clara, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

La mostra, produïda per l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries, repassa el paper de la dona al llarg de la història i consta de quatre àmbits: de l’edat mitjana fins als primers corrents feministes del segle XVIII, de la industrialització al tombant del segle XX, el període entorn de la segona república i la guerra civil, i finalment des dels inicis del franquisme fins a la transició democràtica de finals dels anys 70 del segle XX. Hi destaca el cartell “We can do it!”, una peça de propaganda creada el 1943 pel nord americà J. Howard Miller on apareix una treballadora de la fàbrica Westinghouse durant la Segona Guerra Mundial. Aquest cartell fou redescobert a principi dels 80 i s’ha convertit en una icona del feminisme.

L’exposició s’acompanya de dues vitrines amb documents procedents de l’Arxiu municipal que permetran vincular el discurs expositiu amb la realitat de les dones que vivien en aquell moment a Castelló d’Empúries. Alguns d’aquesta documents que s’exposaran s’han descobert recentment i són totalment inèdits.

“Una història de dones. De l’època medieval a la transició democràtica del segle XX”

On: Capella del Convent de Santa Clara, amb entrada des de la biblioteca municipal (Castelló d’Empúries).
Quan: del 8 al 21 de març. De dilluns a divendres de 16h a 20h; dimarts, dimecres i dijous de 9.30h a 13.30h, i dissabtes de 10h a 13.30h.