Llibre Elles! 65 dones oblidades de la història. Font: Som.cat

L’Institut Català de les Dones (ICD) i la revista Sàpiens van presentar el passat 2017 el llibre Elles! 65 dones oblidades de la història d’Angès Rotger, un recull de biografies de dones singulars i destacades que la història no ha valorat prou. Es tracta de les biografies que han estat publicades a la secció Dones oblidades de la història de la revista Sàpiens, al llarg de 5 anys.

Segons Núria Balada, presidenta de l’ICD, amb el llibre es vol posar en el lloc que pertoca les aportacions de les dones, reconèixer-les, recuperar la genealogia femenina que es necessita per transformar imaginaris i avançar en una societat més justa i igualitària per a tothom.

De les 65 biografies de dones en trobem algunes que pertanyen a l’àmbit científic i tècnic com l’aviadora Maria Pepa Colomer, la metgessa i psicoanalista Júlia Coromines i Vigneaux, la matemàtica Maria Montserrat Capdevila d’Oriola, la treballadora de fàbrica i dirigent anarcosindicalista Teresa Claramunt i la impressora Eulàlia Ferrer.


Per saber-ne més:

L’Institut Català de les Dones divulga un recull de 65 biografies per promoure el coneixement sobre les aportacions de les dones a la història