Detall de l'exposició "El fil invisible: dones que cusen" Fotografia: Kiko Solsona

Detall de l’exposició “El fil invisible: dones que cusen”
Fotografia: Kiko Solsona

El proper dijous 18 de juny, a les 19.30h el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal acull la conferència “Dones que cusen”, a càrrec de Sílvia Puertas, Cap d’Unitat Tècnica de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida. Aquesta activitat té lloc en el marc de l’exposicó El fil invisible: dones que cusen, que mostra 90 peces de roba pertanyents a la col·lecció d’indumentària de Victòria Antó i dona a conèixer la importancia del treball de les dones que cusien durant el període comprès entre finals del segle XIX fins a mitjan segle XX. La mostra, comissariada per Rosa M. Martín i Ros, historiadora de tèxtils i indumentària, es podrá visitar al Museu de Lleida fins al 9 d’agost de 2015.

 

ALTRES ACTIVITATS PARAL·LELES

Visita familiar “Anem a la moda?”. 17, 24 i 31 de maig; 7, 14 i 21 de juny, a les 12.00 h

Taller infantil d’inici de les vacances d’estiu “Vestim la Lleida modernista”. 25 i 26 de juny. De 10.00 a 13.00 h. Ens traslladarem a la Lleida d’inicis del segle XX, amb una breu ruta per alguns dels edificis modernistes de Lleida. I després, ja al Museu, vestirem amb la tècnica del collage una família de començaments del segle XX.

Itinerari “Vestim, gaudim, descobrim la Lleida modernista”. 5, 12, 19 i 25 de juliol, a les 11.00 h. Ruta per la Lleida de començaments del segle XX, que començarà a l’exposició i continuarà pels carrers i places de la ciutat.