Des de fa anys, el Museu del Ter impulsa la recuperació de la memòria oral, escrita i documental de les treballadores del Ter, especialment del sector tèxtil. L’any 2009 va finalitzar la recerca “Una majoria invisible, el treball de la dona al tèxtil a la conca del Ter (1850-2000)” i, des d’aleshores, ha dut a termes diverses activitats per donar a conèixer i reivindicar el paper de les dones en el sector tèxtil. En aquesta ocasió, el Museu del Ter impulsa el taller de fotografia històrica “Desvetllem la Memòria de les Dones Treballadores de Manlleu”, que té per objectiu recuperar la imatge, el record i la memòria de totes elles.

Treballadores i treballadors de la fàbrica Can Sanglas (1964). Fons Jaume Sanglas Anglada

El taller, organitzat conjuntament amb l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Manlleu i l’Associació Gent Gran del Casal de Manlleu, pretén ser una activitat dinàmica i participativa que gira entorn de les fotografies de dones treballadores. L’activitat va adreçada a la gent gran de Manlleu i esdevé un punt de trobada per a les generacions protagonistes de les imatges recollides. Durant les sessions els assistents porten les seves fotografies, les quals són digitalitzades i projectades per tal de poder ser comentades en un exercici de documentació col·lectiva.

Els resultats del taller (fotografies, informacions i testimonis) formaran part del procés de documentació d’una exposició al voltant de la dona treballadora al tèxtil, prevista per a la tardor del 2017 al Museu del Ter.

Dates: Dimecres de maig ( 3, 10, 17, 24, 31) i dimecres de juny (7, 14, 21), de 10 a 12 hores Lloc: Museu del Ter