Margaret Lindsay Huggins

Margaret Lindsay Huggins. Font: Wellesley College Archives.

Margaret Lindsay Huggins (1848, Londres – 1915, Dublín) va ser una científica i astrònoma britànica coneguda per ser pionera en el camp de l’espectroscòpia.

Huggins va rebre educació a casa, i des de petita va mostrar interès per la ciència, especialment per l’astronomia. L’any 1875, es va casar amb Wiliam Huggins, un conegut astrònom de l’època, amb qui va col·laborar en les seves investigacions científiques just quan ell havia començat a encarregar-se de l’observatori de Tulse Hill de la Real Societat Astronòmica britànica. Huggins es va involucrar ràpidament amb la feina de l’observatori i va impulsar el programa d’investigació  d’espectroscòpia del seu marit.

Un any més tard, la revista Proceedings of the Royal Society va publicar el primer article dedicat a la fotografia espectral, en base a la investigació duta a terme a l’observatori de Tulse Hill, però William Huggins apareixia com a únic autor. No va ser fins 15 anys més tard quan es va publicar el primer article on tots dos cònjuges apareixien com a coautors del treball.

L’any 1903, juntament amb l’astrònoma Agnes Clerke, Margaret Lindsay Huggins va ser escollida membre honorària de la Real Societat Astronòmica, una distinció que només dues científiques havien obtingut abans. Finalment, va morir l’any 1915, deixant en herència la seva col·lecció d’astronomia a l’Observatori Whitin i a la universitat Wellesley College.

 


Per a saber-ne més:

Margaret Lindsay Huggins, la astrònoma e impulsora de la espectrocopia que pasó a la historia como asistente de su marido per que fue mucho más que eso | Mujeres con ciencia