En motiu del dia internacional de les dones, el dissabte 12 de març es va inaugurar l’exposició “Dones a la fàbrica” a la façana de la Tèrmica de Roca Umbert (Granollers).

El paper de la dona al llarg de la història ha estat sovint eclipsat per les dinàmiques socials i polítiques que han mantingut l’home en un lloc de predomini i d’hegemonia en molts espais de la vida pública. Granollers i la fàbrica Roca Umbert també han esdevingut escenari d’aquesta realitat.

L’exposició “Dones a la fàbrica” mostra diferents aspectes que han marcat el recorregut vital de moltes dones treballadores i pretén ser un petit homenatge a totes elles. Unes dones que van viure en unes condicions difícils, treballant a la fàbrica i fent-se càrrec de la llar. Malgrat tot, van ser capaces de superar l’adversitat i tirar endavant. Les imatges i els textos de l’exposició conviden a reflexionar sobre el rol que van tenir les dones al llarg al llarg del passat segle XX.

L’exposició “Dones a la fàbrica” es podrà veure els dissabtes, de 18 a 20 hores, i els diumenges, d’11 a 13 hores, a la façana de la Tèrmica de Roca Umbert.

imatge_ru