Antònia Prades, Carme Piqué i Maite Doñaque formen part de la història del cooperativisme al districte de Sant Martí. El documental “Les dones a les cooperatives del Poble Nou” recull el testimoni de dones que, malgrat no poder ser sòcies, van viure com a treballadores i com a filles de socis l’evolució de les cooperatives històriques del Poblenou: La Flor de Maig, L’Artesana i Pau i Justícia.

“Les dones a les cooperatives del Poble Nou” ha estat realitzat per Julia López i Susana Villafañe, periodistes de l’associació Món Comunicació. La presentació tindrà lloc el proper dijous 26 de març a les 18.30h a l’Ateneu Cooperativa La Flor de Maig. L’acte comptarà amb la participació de les dones protagonistes de l’audiovisual i amb Josep Morell, coordinador del Taller d’Història del Clot Camp de L’Arpa.

El documental recull testimonis molt valuosos de dones que van viure l’esplendor i la davallada del cooperativisme a Barcelona. Els testimonis destaquen el cooperativisme com una veritable forma de vida, en la qual la socialització i el consum sense intermediaris definia el món obrer. Els seus records són d’abans, durant i després de la guerra, quan el franquisme va portar al tancament de moltes cooperatives nascudes a finals del segle XIX.

Presentació: dijous 26 de març a les 18.30 hores, Ateneu Flor de Maig. Carrer Doctor Trueta, 195. Poblenou (Barcelona).

Invitació a l'acte

Invitació a l’acte