Retrat de Beulah Louise Henry. Font: Diario Feminista

Beulah Louise Henry (Raleigh, EUA, 1887 – EUA, 1973) va ser una inventora americana coneguda com a “Lady Edison” com analogia de les múltiples invencions que va realitzar. Entre els seus invents més destacats es troba la màquina de cosir sense bobines.

Henry va estudiar a l’escola presbiteriana de Carolina del Nord i al Elizabeth College de Charlotte, on va desenvolupar els seus primers invents. Es va graduar l’any 1912, any en què també va obtenir la seva primera patent, que es tractava d’una màquina per fer gelats i que incloïa una càmera refrigeradora.

Durant la dècada de 1920, Henry va registrar nombroses invencions destinades a infants, l’estètica, la higiene personal o el calçat. A la dècada de 1930 va patentar una gran quantitat d’invents relacionats amb indústries diverses, motiu pel qual va rebre el sobrenom de “Lady Edison”.

L’any 1936 va obtenir la patent per inventar la primera màquina de cosir sense bobines. Reemplaçar les bobines de les màquines era una tasca costosa, però l’invent de Henry permetia eliminar la necessitat de reemplaçar-les i a més, creava una puntada de fil més forta en la meitat de temps. Així, es podia fer ús d’un fil més curt o prim sense que es trenqués per la tensió de la puntada, i per tant les costureres podien treballar de manera més eficient.

Entre 1939 i 1955 va treballar com a inventora per l’empresa Nicholas Machine Works, així com de consulta per diverses empreses que utilitzaven els seus invents. Finalment, Henry va morir l’any 1973 i no va ser fins a l’any 2006 que la van incloure i reconèixer al Saló de la Fama dels Invents Nacionals, pels seus avenços en la tecnologia, el progrés humà, social i econòmic del segle XX.

 


Per saber-ne més:

Beulah Louise Henry (1887-1973) | Mujeres con Ciencia

Beulah Louise Henry, inventora  | Diario Feminista

Lady Edision o la inventora más prolífica de la historia | Via Empresa