Fins el 10 d’abril, el Museu del Suro de Palafrugell acollirà l’exposició itinerant “La dona al món industrial”, que presenta la incidència i la importància de la dona en el procés d’industrialització al nostre país.
La mostra descriu les condicions de feina i de vida de la dona a la societat industrial i mostra el seu paper en la formació dels mercats de treball industrials i de classe obrera. L’exposició mostra el rol de la dona a la societat industrial per mitjà de diversos suports: textos, fotos, vídeos, dades estadístiques, fulletons, etc.
Els objectius de l’exposició són: mostrar la presència del treball de la dona abans i durant el procés d’industrialització a Catalunya des del segle XVIII fins a la segona meitat del segle XX; exposar l’existència del concepte “segregació de gènere” com a condicionant en l’evolució de la identitat de la dona treballadora, i transmetre les diferents ocupacions de la dona en els diversos sectors productius catalans.
La mostra és de caràcter itinerant, i fa un recorregut per tots els museus del Sistema Territorial del mNACTEC.
El guió i els continguts de l’exposició han estat a càrrec dels professors Martin Iturralde i Lluis Virós, membres del Grup de Recerca “Treball, Institucions i Gènere” (T.I.G.), adscrit al Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.